Nytt hos oss

DI Gasellföretag 20182018-12-03

Det är med stor glädje vi kan meddela att vi även 2018 är ett av Västsveriges DI Gasellföretag. Det betyder att vi är ett av de snabbast växande företagen i regionen. GRATTIS till oss!
di_gasell_gasellvinnare-2018_stende

FAST Engineering är nu officiellt en del av PE2018-06-25

Idag skedde överlåtelsen av FAST Engineering AB som nu är en del av PE-koncernen. Det firade vi såklart i vanligt FAST-maner med Champagne och tilltugg. Vi ser fram emot att bli en del av en stor koncern med mycket muskler och utvecklingsmöjligheter.

Grattis till oss! img_9007img_9008img_9009

Projektengagemang förvärvar FAST Engineering2018-06-08

Det är med stor spänning och förväntan vi nu kan meddela att FAST Engineering AB har tecknat avtal om att förvärvas av teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang (PE). På PE jobbar över tusen arkitekter, ingenjörer, projektledare och specialister som identifierar möjligheter, tar fram visioner och hanterar utmaningar. PE finns på över 35 orter och levererar lösningar som fungerar här och nu och för kommande generationer. Förvärvet innebär att vi utvidgar vår kompetens ytterligare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och våra anställda större utvecklingsmöjligheter. Överlåtelse planeras ske under andra kvartalet. Mer information finns att tillgå här.

Välkommen Henrik och Alfred2018-06-06

Idag vill vill hälsa våra nyaste tillskott välkomna till FAST-familjen. Alfred och Henrik Pettersson är båda brandingenjörsstudenter i Luleå och kommer att arbeta hos oss över sommaren. Vi är superglad att ha fått ett sådant härligt tillskott. Om du behöver ha tag i Henrik eller Alfred finns de tillgängliga på
henrik.pettersson@fasteng.se eller alfred@fasteng.se.

Glad Påsk2018-03-29

Glad Påsk önskar vi alla våra kunder, samarbetspartners och familjemedlemmar. Hoppas ni får en härlig ledighet med mycket sol och glädje.

Nu är våren äntligen här!

pask

Välkommen tillbaka Annie! 2018-02-01

Idag välkomnar vi tillbaka Annie Lennartsson som sommarjobbade hos oss i somras. Hon är nu en fullbordad brandingenjör och vi är superglada att ha henne tillbaka hos oss. Om du behöver få tag i Annie når du henne bäst på annie@fasteng.se eller 076-707 7457. Annie kommer att sitta på Göteborgskontoret.

Nyanställda Patrik stärker samarbetet mellan Sverige och Norge2018-01-05

Välkommen säger vi till vår nyaste FAST:are Patrik Falk som började hos oss tisdagen den 2:a januari. Patrik är utbildad brandingenjör i Norge och har sedan dess arbetat på Midroc. Patrik kommer att fungera som en länk mellan våra Sverigekontor och vårt Norgekontor för att stärka samarbetet ytterligare. Han sitter i Göteborg och kan nås på patrik.falk@fasteng.se.

God Jul och Gott Nytt År! 2017-12-22

Tomten med Rudolf , den finaste renen
var tvungen att använda brandstegen
Upp på taket till huset vi projat
”Tur att FAST varit här” han skoja
Nere i stugan vi sitter och myser
öppnar vår FAST-öl som pyser
Blickar tillbaka på det år som var,
tacksamma för alla som bidrar
Över hela vårt avlånga land,
arbetar vi för att förhindra brand
När juletider nalkas oss,
med många ljus och tomtebloss
vill vi önska en fin jul och ett gott nytt år
från oss alla på FAST, vi syns i vår.

Happy Holidays från vår FAST-familj till din!
Vi önskar er alla en härlig jul och ett gott nytt år. Tack för alla samarbeten, alla skratt och alla utvecklande stunder vi haft tillsammans. Vi ser fram emot att spendera 2018 med er!

Göteborgskontoret flyttar till nya lokaler2017-12-18

Efter tre och ett halvt år har vi vuxit ur vårt kontor på Första Långgatan. Men oroa er inte, vi har inte flyttat så långt. Nu hittar ni oss på Stigbergsliden 5, bara några hundra meter bort från vårt förra kontor. Det är större och rymligare vilket betyder att vi har plats för ännu mer roligare saker. Vi bjuder på en härlig stämning. Kaffet står alltid varmt och FAST-ölen är alltid kyld. Kom upp och hälsa på oss snart!

Välkomna!

Ho ho ho!2017-11-04

Snart är det jul och då delar vi på FAST ut julklappar. Välkomna in på vårt kontor och hämta ett fyrpack FAST-öl från Fiskebäcksbryggeriet. Vi ger bort fyra FAST-öl, två lager och två IPA. Ännu en gång har våra fina förpackningar blivit omnämnda på Packaging of the World. Världens största tack till Mikael Selin (design) och Rasmus Hammarstrand på Ink`n´Art (tryck) för att ni alltid levererar högsta standard!

FAST Engineering är ett av Västra Götalands gasellföretag2017-11-17

Det är med stolthet vi kan meddela att vi är ett av Västra Götalands Di Gasellföretag. Kriterierna för utmärkelsen är bland annat organisk tillväxt, sunda finanser och ökad omsättning. Här ser ni fyra stolta ägare på Gasellgalan den 16 november. Carl Hansson, Mikael Nylander, Henrik Rosenqvist och Martin Ljunggren.

GRATTIS FAST!

Välkommen till oss Daniel Skånhed2017-11-01

Idag har vi nöjet att välkomna vår nyaste familjemedlem Daniel Skånhed till FAST-familjen. Daniel har en bakgrund ifrån Presto men har senast arbetat på FireTech i Malmö. Daniel kommer att tillhöra vårt Helsingborskontor men arbeta i hela södra Sverige. Om ni vill ha tag på Daniel når ni honom på daniel@fasteng.se eller på 070-471 44 31. Vi är superglada över att ha dig här Daniel!

Hurra och välkomna säger vi till våra tre nya medlemmar av FAST-familjen!2017-10-02

Idag firar vi inte bara att FAST fyllde 7 år igår, utan även att vi har fått tre nya kollegor. Christoffer Holmblad, Jonny Ramberg och Lenny Lundell är våra nya tillskott till FAST-familjen och vi är superglada att ha dem här. Alla tre kommer från Presto och kommer tillsammans att utveckla vårt nya verksamhetsområde FRM (Fire Risk Management).
Ni kan nå dem på:
Christoffer Holmblad: christoffer@fasteng.se     0736-396160
Jonny Ramberg: jonny@fasteng.se                        0736-263102
Lenny Lundell: lenny@fasteng.se                             0728-587581

GRATTIS på 7 årsdagen FAST!2017-10-01

Idag är det sju år sedan Mikael Nylander tog steget och öppnade eget. Ett brand- och riskföretag som stod för något mer än bara ett bra jobb. FAST Engineering öppnade sina dörrar den 1 oktober 2010 för att bli ett företag där medarbetare stannar och växer på grund av dess värdegrund. Vi är Familjära, Vassa, Engagerade och Roliga. Och vi hoppas att vara det tillsammans med er, mycket länge till.

Välkommen Mattias!2017-08-07

Lyckliga är vi som har fått ännu ett tillskott till FAST-familjen, Mattias Svanström. Mattias har tidigare arbetat på BDAB och kommer på FAST leda vårt analysarbete. Vill du kontakta Mattias gör du det på mattias@fasteng.se eller på 070-092 81 94. Välkommen till oss.

Glad Sommar!2017-07-10

Vi vill önska alla våra kunder, medarbetare, samarbetspartners och nära & kära en superhärlig sommar. Hoppas att ni får mycket sol, bad och skratt. Vi ses igen till hösten, med lite fler fräknar på våra näsor.

Vi är tillbaka igen vecka 31. Om du behöver komma i kontakt med oss under semestern så kan du maila oss på admin@fasteng.se.

Ha en jättefin sommar!

Nya sommarjobbare på FAST2017-06-12

Välkomna säger vi till våra nya sommarjobbare Annie Lennartsson och Jesper Dalgren som båda studerar till att bli brandingenjörer i Lund respektive Luleå. Vi hoppas att ni kommer kommer att trivas hos oss i sommar! Ni kan nå Annie på annie@fasteng.se och Jesper på jesper@fasteng.se. Vi är glada att ha er här, ni är FAST Enough!

Förpackningsbloggen Packing of the world visar upp vår FAST IPA2017-05-03

fast-ipa-2

En av de största förpackningsbloggarna online bloggade om vår FAST IPA. Jättekul tycker vi! Ölen kommer från Fiskebäcksbryggeriet och finns tillgänglig på vårt kontor. Kom och hjälp oss släcka er törst. Den snygga designen och bilderna kommer från Mikael Selin .

Besök Packing of the World och läs vad de säger om oss.

Välkommen Sylve Johansson2017-05-03

Idag hälsar vi Sylve Johansson välkommen till vårat team. Sylve har tidigare arbetat på Cupola i Skövde. På FAST kommer Sylve att jobba som kontorschef på vårt Helsingborgskontor. Vi är superglada att ha dig här!

FAST konfererar i Miami2017-04-08

Idag drar hela FAST-familjen till Miami för att konferera. Vi är tillbaka den 17:e april, med ännu fler insikter. För brådskande jobb, kontakta oss på info@fasteng.se.

Två nya tillskott till FAST-familjen2017-04-01

Välkommen till FAST säger vi till våra nyaste tillskott. Vår ekonom Angela och brandingenjör Robert Larsson. Angela har tidigare hjälpt till på FAST som konsult men ansluter nu till vår glada skara. Robert har 18 års erfarenhet av brandingenjörsyrket och kommer senast från BDAB. Ni kan nå Angela på angela@fasteng.se och Robert på robert@fasteng.se.

FAST har fått en Vice VD2017-03-01

Det är med stor glädje vi hälsar Sven Andersson välkommen till vår FAST-familj som Vice VD. Sven har en lång erfarenhet inom branschen och kommer, med sin kunskap och sin personlighet, vara en stor tillgång för oss alla. Ni når Sven på sven@fasteng.se eller 070-0928193.

Nygammal kollega tillbaka på FAST2017-02-20

Fredrik Pettersson har arbetat som sommarjobbare (2015 & 2016) samt gästspelat hos FAST under höstterminen (2016), vid sidan av studierna. Vi är idag väldigt glada att välkomna Fredrik tillbaka till vårt gäng, nu som en färdigbakad brand- och riskingenjör.

Försäkringsbesiktningar hos IKEA för försäkringsbolaget Zurich2017-01-13

FAST Underwriting Support har under hösten avtalat med försäkringsbolaget Zurich att genomföra försäkringsbesiktningar på IKEA:s varuhus och övriga anläggningar i Sverige. Besiktningarna genomförs under IKEA:s försäkringsår 2017 vilket innebär besiktningar under senhösten 2016 och våren 2017.

Utökat tjänsteutbud inom Underwriting Support2017-01-11

FAST utökar nu sitt oberoende tjänsteutbud mot försäkringsförmedlare, försäkringsbolag, captives, Risk Managers och direktkunder. Vi har nu tillgång till kompetens för att genomföra kvalificerad rådgivning och besiktningar gällande inbrottsskydd, skalskydd och inbrottslarm.

FAST har fått tillökning 2017-01-09

Idag har vi fått tillökning på FAST. En brandprojektör, en brandingenjör och en administratör. Välkommen till FAST familjen Kenneth Lundstedt, Isac Andersson och Lovisa Bengtsson.
Vi är glada att ni är här och hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

God Jul och Gott Nytt År!2016-12-22

2016 har varit ett spännande år för oss på FAST,  många har anslutit sig till vår organisation, vi har fått ett nytt utseende och arbetat med nya verksamhetsområden. Och vi har haft otroligt roligt på vägen. Ett stort tack till er alla som gjort det möjligt. Våra medarbetare, våra kunder och våra supporttjänster. Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett spännande nytt år.

Tack för 2016!

Ny anställd på FAST2016-12-12

Vi vill välkomna Van Loi Nguyen till oss här på FAST. Loi har läst till byggingenjör på Chalmers och kommer att arbeta på ventilationsavdelningen med beräkningar. Välkomna till familjen Loi, vi hoppas att du kommer att trivas hos oss.

FAST söker senior konsult2016-12-02

Vill du arbeta tillsammans med oss, på en arbetsplats som är mer än ett jobb. Just nu söker vi en senior konsult. Om du vill veta mer klicka på länken nedan och ansök på fastenough@fasteng.se

http://www.fasteng.se/wp-content/uploads/2016/12/FastEng_SeniorKonsult_Annons.pdf

Ny logotyp2016-11-14

Under ett år har vi arbetat med vår värdegrund. Ett arbete som har gjort oss mer medvetna om, men framför allt stolta över, vilka vi är. Det var viktigt för oss att i processen verkligen lyssna på alla som är en del av vår FAST-familj och att ta fram vår värdegrund tillsammans. Om du vill läsa mer om våra värdeord och vad vi står för kan du läsa om det här.

Att arbeta fram en logotyp som verkligen stod för det som är oss var otroligt viktigt för alla i organisationen. Genom ett grundligt förarbete tillsammans med våra medarbetare är vi nu stolta att presentera vår nya logotyp och hemsida.

Tack till alla som har bidragit till en lyckad start. Tack till hela FAST-familjen, till Mikael Selin, Ink n´ Art och Wonderbrand. Ni har varit fantastiska!

Ny CAD- och Simuleringstjänst2016-09-15

FAST har växt igen. Den här gången välkomnar vi Alexandra Sandin till oss på Göteborgskontoret. Alexandra kommer att arbeta som CAD- och simuleringsresurs. Välkommen till FAST-familjen ”Aja”.

Nytt kontor2016-08-08

FAST öppnar ännu ett nytt kontor och nu hittar du oss på Knutpunkten i Helsingborg. Vi har nu kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Skien (Norge) och Siljansnäs. Välkommen in på en kopp kaffe om du är i närheten!

Äntligen tillbaka!2016-08-01

Och vilken start vi får. Den 1 Augusti öppnar vi på FAST vår Underwriting Support verksamhet med Anders Johansson i spetsen. Vi erbjuder mäklare, försäkringsbolag, captivebolag och direktförsäkringskunder kvalificerade riskingenjörstjänster. Vi har ännu en spännande höst framför oss!

Dessutom har vi tre nya medarbetare. Vi vill välkomna Anders Johansson, Noelle Delén och Johanna Näsberg till oss på FAST. Vi hoppas att ni kommer trivas lika bra som vi gör!

Glad sommar önskar vi på FAST!2016-07-01

En glad sommar önskar vi på FAST alla våra kunder och samarbetspartners, vår storfamilj.
Vi har semesterstängt v. 27-30 och ser fram emot att möta er alla den 1 Augusti då vi är tillbaka. Hoppas på många solstrålar och mycket skratt! Ta hand om er!

FAST expanderar2016-06-07

Vi hälsar Johan Skårman och Isac Andersson välkomna hit till oss på FAST. Johan, som har några år på nacken då han kommer direkt från FSD Stockholm, kommer att arbeta som brandingenjör hos oss. Isac som studerar sitt näst sista år på Luleå Universitet sommarjobbar på FAST i sommar. Vi vill även säga välkommen tillbaka till Fredrik Pettersson som gör sin andra sommarjobbs-sommar på FAST Göteborg innan han avslutar sin sista termin vid LTH. Vi ser fram emot en rolig sommar tillsammans med er!

FAST anställer till samtliga kontor2016-05-16

FAST anställer erfarna och nyexade brand- och riskingenjörer till Göteborg, Malmö, Helsingborg och Skien. För att veta mer, följ länken https://youtu.be/whnRfmmgSkA eller kontakta oss på fastenough@fasteng.se.

FAST startar Underwriting Support verksamhet2016-05-01

FAST fortsätter att växa och öppnar nu FAST Engineering, Underwriting Support. Den 1 augusti öppnar vi våra dörrar med  Anders Johansson i spetsen. Med glädje och entusiasm breddar vi vårt utbud av tjänster mot försäkringsbranschen. Om du vill veta mer om vårt nya utökade tjänsteutbud kan du läsa mer här.

Nytt kontor i Helsingborg 2016-03-31

FAST öppnar nytt kontor på Knutpunkten i Helsingborg. Vi ser fram emot att öka vår tillgänglighet i de södra regionerna och att starta upp den 1 augusti 2016.

Två nya anställda 2016-02-01

Vi vill varmt välkomna Sara Gustafsson och Andrea Stare som börjar på FAST idag. Sara har tidigare sommarjobbat på FAST, men är nu anställd som brandingenjör efter att ha fullföljt sin utbildning på Luleå Universitet. Andrea kommer att ansvara för vår administration. Hoppas att ni kommer trivas hos oss!

Våra värdeord

Fyra ord som definierar oss ”FAST-människor” är:

Familjära
Vassa
Engagerade
Roliga